Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openluchtdienst Voorthuizen 2022

26 juni 2022 @ 10:00 - 11:30

Kijk voor meer informatie op: https://openluchtdienstvoorthuizen.nl/

Thema: Gul en Gastvrij

We leven in een tijd van onrust. Wat is nieuw? Misschien vooral, dat we er meer over horen? Of dat het nu echt ín Europa plaatsvindt. Vier landsgrenzen van ons verwijderd, woedt een oorlog.

En opnieuw wordt ons de vraag gesteld: wat doet het ons? En wat doen wij ermee? En wat mooi om te zien, dat de huizen opengaan. Dat de armen open gaan. Eten, drinken en kleding worden gedeeld. Geld gegeven.

Voorhuizen heeft een aantal jaar geleden een dorpsvisie gemaakt. Daar kwamen een aantal belangrijke kernwoorden voorbij, waaraan je Voorthuizen (de Voorthuizenaar) zou kunnen herkennen: Gezellig, gemoedelijk, respectvol, open, dorps, veilig. Maar ook Gastvrij is een belangrijk kernwoord. Wat wil je ook met al die toeristen.

Het thema voor de Openluchtdienst van dit jaar is: Gul en Gastvrij.

De voorgangers zeggen over dit thema:

“In de bijbel, in het boek waar Johannes een weergave geeft van de geschiedenis, worden ruim 5000 mensen worden door Jezus gevoed. Opvallend daar is dat veel van die mensen bij Jezus komen niet zozeer om wie Hij is, maar om wat Hij geeft. Aan het eind van het hoofdstuk zie je dat ook veel mensen teleurgesteld zijn in Jezus en Hem verlaten. Maar wat nog meer blijkt is, dat geloof of geen geloof voor Jezus geen belemmering om hen allemaal te willen voeden. Net zoals zijn Vader de zon laat opgaan voor alle mensen, net zo wil Jezus voedsel geven aan alle mensen, gelovig of niet gelovig. Dit is de gulheid en gastvrijheid van onze Heer!”

Zie je wat dat betekent? Bij de Heer is iedereen welkom, zwart, wit, geel, oud, jong, man, vrouw, gelovig, niet gelovig, gevlucht, of al sinds je geboorte Nederlander, rijk, arm, … En ieder krijgt niet een klein stukje, maar totdat ie genoeg heeft: Gul … en … Gastvrij.

Daar gaat het over op 26 juni 2022. Je mag weer gewoon komen, zonder afstandsregels.

Wees welkom!

Gegevens

Datum:
26 juni 2022
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://egdekandelaar.nl

Locatie

Evangeliegemeente De Kandelaar
De Ruijterlaan 4
Voorthuizen, 3781TK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
26 juni 2022
Tijd:
10:00 - 11:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://egdekandelaar.nl

Locatie

Evangeliegemeente De Kandelaar
De Ruijterlaan 4
Voorthuizen, 3781TK Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie