Week van gebed

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Het materiaal voor de Week van gebed voor eenheid 2023 werd voorbereid door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota. Zij kozen het thema ‘Doe goed, zoek recht’ uit, naar aanleiding van een Bijbeltekst uit Jesaja 1 vers 17. De gruwelijke dood van George Floyd in deze staat in 2020, als gevolg van het handelen van een politieagent, bracht wereldwijd een beweging op gang waarin (de gevolgen van) racisme en etnocentrisme worden besproken. Ook in de kerk. In het materiaal van dit jaar wordt gekeken naar de rol van de kerk en gebeden om eenheid.

De jaarlijkse Week van gebed voor eenheid wordt georganiseerd door MissieNederland, de Raad van Kerken en Samen Kerk in Nederland (SKIN).

Ook in Voorthuizen kun je meebidden, van maandag 16 t/m vrijdag 20 januari, vanaf 19.00 uur, in verschillende kerken:

•  Maandag: De Kandelaar (De Ruijterlaan 4)
•  Dinsdag: Odulfkerk (Budkestraat 26)
•  Woensdag: Bethabara (V/d Berghlaan 79)
•  Donderdag: Gereformeerde kerk (Hoofdstraat 142)
•  Vrijdag: Kerk aan het plein (Hoofdstraat 202)

Meer informatie vind je op weekvangebed.nl.