Chris Onderstal van Ahava Ministries uit Malawi komt op 28 april 2019 naar Evangeliegemeente De Kandelaar in Voorthuizen. In de samenkomst zal zij spreken over het thema ‘We zijn allemaal geroepen.’

Ahava Ministries

Ahava Ministries is een project in het dorp Lauji One in het zuiden

van Malawi. Ahava is het Hebreeuwse woord voor liefde. En die liefde is de grote drijvende kracht achter al het werk dat zij doen. Het project wil een waardevolle bijdrage leveren aan de verbetering van de gezondheid van de lokale bevolking. Daartoe heeft Ahava Ministries een goed uitgeruste kliniek gerealiseerd. Ahava Ministries zorgt voor goede voorlichting, behandeling en bestrijding van diverse ziekten zoals malaria, bilharzia, cholera en aids. Door aanvullende projecten op het gebied van voeding, hygiëne, onderwijs en landbouw probeert men tevens de leefsituatie van kwetsbare kinderen, wezen en weduwen te verbeteren.

Chris Onderstal

Chris Onderstal, Ahava MinistriesHet project is in 2010 gestart door de Nederlandse Chris Onderstal. Haar leven veranderde totaal toen zij haar leven aan de Heere Jezus gaf, en op outreach naar Malawi ging en negen maanden later opnieuw voet op Malawiaanse bodem zette. Na een jaar is zij terug gegaan naar Nederland om de tropenopleiding te doen omdat zij een te kort aan kennis over tropische ziekten bij haarzelf vaststelde. Chris heeft als gespecialiseerd verpleegkundige in twee verschillende organisaties de gezondheidscentra operationeel gemaakt en hierna mocht zij samen met God in 2010 een invulling gaan geven aan een hele nieuwe organisatie. Dit is Ahava Ministries geworden.

Mooie producten uit Malawi én een primeur

De Kandelaar heeft de primeur gekregen: want de nieuwe promotiefilm over Ahava Ministries wordt voor het eerst in Voorthuizen getoond!

Op deze ochtend zullen ook (zelfgemaakte) producten uit Malawi verkocht worden voor de Malawiaanse mensen die betrokken zijn bij Ahava Ministries. Denk bijvoorbeeld o.a. aan thee, koffie, zeep, macademia nootjes, kleurboeken met Afrikaanse print, sleutelhangertjes, armbandjes.  Vergeet dus niet om contant geld mee te nemen zodat u uw aankopen kunt doen.

Kijk voor meer informatie over Ahava Ministries op www.ahava-malawi.com.