‘De huiskring is de gemeente in het klein, een groep waar ik me thuis voel, waar we samen optrekken, uit de bijbel lezen en God steeds beter leren kennen!’

‘Sinds een tijdje zit ik op de JOVO-kring. Samen vormen we een gezellige groep waar we God zoeken en Hem steeds beter leren kennen. We leren veel van en met elkaar. Ik heb altijd een gave en inspirerende avond!’

Huiskringen

Huiskringen zijn kleine groepen waarin je vriendschap opbouwt, samen leuke dingen doet en groeit in je relatie met Jezus.

De kringen zijn verschillend van opzet. Zoals er zijn:

  • Creatief: Praktisch/Er zijn voor elkaar.

Onze crea kring is op maandagavond. Inloop is vanaf 19:30 uur tot 22:00 uur. Het onderwerp op die avond staat altijd in het verlengde van onze crea activiteit! Behalve bijbelkennis en groei in ons geloof is vriendschap en betrokkenheid met ieder van ons heel belangrijk.Er is ruimte voor gebed voor elkaar en anderen en een luisterend oor! Ook is het mogelijk om uit je comfort zone te stappen. Blij je geloof samen uitleven met de inspirerende hulp van de heilige Geest
Is ons motto! Ben je benieuwd?

Wees welkom!

  • Mannenkring: Open karakter, vrijblijvend.

De mannenkring komt iedere 2 weken, 19.45u. bij elkaar rond het kampvuur.  Om 10 uur wordt er afgesloten, maar, voor wie nog een poosje wil blijven zitten kan het vuur nog opgestookt worden.

Bij het kampvuur kom je makkelijk op gang met een gesprek. Hoe zit je erbij, kunnen we iets voor je betekenen en wat houd je bezig zijn vragen die langs kunnen komen. Er wordt een onderwerp besproken uit de bijbel of mogelijk iets wat actueel is. Het kan ook gebeuren dat een aantal mannen iets kunnen betekenen voor anderen binnen of buiten de gemeente.

Spreekt het je aan? Kom gerust een keer langs, maar laat dit wel even weten i.v.m. de hoeveelheid soep die voorbereid wordt.

Je bent welkom!

  • Vrouwenkring: Boekje:”Durf een Daniël te zijn”.

Wij zijn een groep van enthousiaste vrouwen die 1x in de 2 weken bij elkaar komen. We beginnen rond 20:00 uur bij een van ons thuis. Tijdens de avonden willen we er voor elkaar zijn door te luisteren naar elkaar en voor elkaar te bidden. Daarnaast bespreken we samen het boekje Daniel of hebben we een thema avond. Een keer per jaar proberen wij een weekend weg te organiseren om elkaar beter te leren kennen en samen tijd door te brengen rondom Gods woord.
Wij willen ook gericht zijn op andere vrouwen buiten de kring die hulp nodig hebben. We houden van inspirerende avonden, gezellig thee drinken, opbouwende gesprekken en bovenal Gods liefde als leidraad in onze groep

  • Frisse Start:Wim Grandia- serie preken over Openbaringen.
Frisse start komt bij elkaar in de Stormlantaarn op maandag morgen van 9.30 tot ca. 11.30 uur.
We hebben kring om de twee weken. (even weken)
We volgen de 40 delige studie van de Openbaring brief die Wim Grandia gemaakt heeft.
Op dit moment (september 2023)  zijn we op de helft .
Kringsleiders zijn Mart en Irene Visser
.
  • Looplamp: Is een wandelgroep
Elke 2 (even) weken wandelen wij, op zaterdag 13.30u.  5/6km. Ook op zondag wandelen we 1 x in de maand. Dit om 14.00u.
Bij het wandelen is het veelal niet moeilijk om op gang te komen. Onderweg wordt er een meegenomen kopje koffie/thee gedronken. Daarna willen we, al wandelend, punten bespreken over een onderwerp. Dit seizoen gaat het over Simson.
Je bent welkom. En.., als je niet kunt of wilt, dan gewoon weer de volgende keer!
.
  • ViC is een cursus, maar zit onder de kringen-’paraplu’.
De Vrijheid in Christus cursus is voor iedereen, die wil groeien in geloof. Als je tot bekering bent gekomen en je hebt je laten dopen, kun je het idee hebben dat je er al bent. Maar in feite ben je (geestelijk) opnieuw geboren en dus nog een baby in je geloof.
Je moet nog veel leren of afleren. Wat geloof je nu eigenlijk (niet in theorie, maar in je daden). Is dat gebaseerd op Gods waarheid of op leugens?
Leugens houden je gevangen, maar de waarheid zal je vrij maken. In de cursus krijg je handvatten hoe je dit in praktijk kunt brengen.
Een veel gehoorde opmerking van cursisten is: had ik dit maar eerder gehoord.
De cursus bestaat uit 13 lessen op een door-de-weekse avond en een zaterdag. Er zijn geen kosten aan verbonden.
.
  • Vrij om te zijn
De “Vrij om te zijn” kring is precies dat wat het zegt. Je mag helemaal jezelf zijn. We komen om de week op woensdagavond bij elkaar in De Kandelaar waar we samen willen groeien in geloof en ons sterken in Gods Woord. Ook als je moeilijke vragen hebt, dan gaan we samen opzoek naar wat God hierover in de Bijbel zegt.
Zijn er geen directe vragen? Dan volgen we het boekje: “De Zaaier, de Koning en de Erfgenaam” van Bart van Nes.
  • Wil je je aanmelden voor een kring, of een keertje langskomen, laat dit even weten door een mail te sturen naar info@egdekandelaar.nl