WELKOM! 
Wij willen een gemeente zijn waar jij je thuis voelt. Of je nu onze passie voor God deelt, zoekende bent naar wat je precies gelooft, ‘gewoon’ even wilt bijkomen of wanneer je simpelweg nieuwsgierig bent naar wie wij zijn. Lees hier over onze missie en visie. Lees hier over onze missie en visie van onze gemeente.

Iedere zondag is er om 10.00 uur een samenkomst tot ongeveer 11:30 uur. Met livemuziek, eigentijdse onderwerpen en opbouwende sprekers. De sfeer tijdens de samenkomst is ontspannen en bemoedigend. Je bent van harte welkom!

Welkomst-avonden
Voor belangstellende bezoekers en mensen die lid willen worden, organiseren we regelmatig welkomst-avonden. Op zo’n avond kun je ook kennismaken met andere nieuwkomers. De avond start met een inleidend praatje over wie we zijn, wat we geloven en wat we doen. Daarna kun je vragen over onze gemeente stellen. Natuurlijk willen we jou ook leren kennen!

Wil je deelnemen aan een welkomst-avond? Vul het contactformulier in en we informeren je graag over de eerstvolgende mogelijkheid.

Veelgestelde vragen

Als je je afvraagt hoe een dienst in onze gemeente nu echt is, willen we je vooral van harte uitnodigen om een samenkomst bij te wonen. Het is geweldig om met elkaar de liefde en vrede van God te ervaren. Kom met een hart vol verwachting!

Elke zondag om 10.00 uur

De samenkomst begint om 10.00 uur en hebben een eigentijds en toegankelijk karakter. We beginnen meestal met het zingen van een aantal aanbiddingsliederen onder begeleiding van een band op het podium. Ook de kinderen hebben hierin een plek. De liedteksten worden via een beamer geprojecteerd om het meezingen makkelijker te maken.

De preek

Een belangrijk onderdeel van de samenkomst bestaat uit de preek. Voor de preek begint, gaan de kinderen naar hun eigen kinderdienst. De spreker leest uit de bijbel en geeft uitleg over het onderwerp en hoe je dit kunt toepassen in je eigen leven. De preek wordt vaak gegeven door onze oudsten of (gast)sprekers uit of buiten onze gemeente. De preek is meestal vrij snel na de dienst hier te bekijken.

Gebed

Verder merk je dat we in de samenkomst vaak bidden. In het gebed spreken we met en tot God. Zo vragen we Hem om ons te helpen de Bijbel goed te begrijpen. We leggen moeilijke vragen voor Hem neer, bijvoorbeeld als mensen ziek zijn. En we danken Hem voor alle goede dingen die we mogen ervaren.

Na de dienst staan er naast het podium gebedsteams klaar. Bij hen kun je terecht als iets je hart heeft geraakt tijdens de dienst, om te praten over iets wat je bezighoudt en natuurlijk om met en voor je te bidden.

Collecte

Tijdens de samenkomst is er ook een collecte. Wij noemen dit de liefdegave omdat we uit liefde voor God willen geven. Het geld gebruiken we niet alleen om de onkosten van de gemeente te betalen, maar ook om allerlei activiteiten binnen en buiten de gemeente te financieren. Je bent niet verplicht om geld te geven.

Koffie! (Of thee natuurlijk)

Na afloop van de dienst (rond 11.30 uur) drinken we samen koffie of thee. De ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Welkom!

Onze samenkomsten zijn er voor iedereen: jong en oud, of je al tientallen jaren gelooft of als je juist nog veel vragen hebt, je bent van harte welkom gewoon zoals je bent. Er zijn ook geen bijzondere kledingvoorschriften. ‘Strak in het pak’ of ‘casual Sunday’, je trekt gewoon aan wat je het fijnst vindt!

Uiteraard vragen we je om respect te hebben voor andere bezoekers, de leider van de dienst en bovenal voor God. Hij is uiteindelijk de reden waarom we samenkomen.

De meeste mensen komen vanaf een kwartier van tevoren binnen. Maar als je eerder of wat te laat komt, je bent welkom.

Als je voor het eerst komt, vind je het misschien fijn om niet op te vallen. Je kunt dan ook gaan zitten waar je wilt, ook onopvallend op één van de achterste rijen. Een klein aantal stoelen in de zaal zijn  gereserveerd voor mensen met een speciale taak zoals de BHV en de kosters. Dit zie je vanzelf door een sticker op de stoel.

En nee, maak je geen zorgen. Wanneer je nieuw bent, hoef je niet op te staan en jezelf voor te stellen. Hoogstwaarschijnlijk zul je wel opgemerkt worden en zul je vriendelijk welkom geheten worden door diverse mensen.

Bijna elke week hebben alle kinderen van 0 t/m 12 jaar een kinderdienst. Eerst beginnen we de samenkomst met z’n allen, ook de allerjongste kinderen mogen in de dienst blijven. In onze gemeente nemen kinderen namelijk een belangrijke rol in. Na ongeveer een kwartier vindt er een kindermoment plaats waarbij de kinderen op het podium komen. We zingen dan vaak gezamenlijk een kinderlied en er wordt gebeden voor ze. Daarna gaan de kinderen naar hun eigen kinderruimte, je mag natuurlijk als ouder je kind zelf brengen.

Geen kinderdienst?

Wanneer er geen kinderdienst is, mogen kinderen bij hun ouders in de zaal blijven, zij kunnen dan kleuren of een boekje lezen. Als er af en toe zachtjes geluid van de kinderen komt, hoort dat er gewoon bij.
De kinderen van groep 4 t/m 8 blijven in de dienst wanneer wij het Avondmaal vieren (meestal de eerste zondag van de maand). We vinden het belangrijk dat zij dit meemaken en vertrouwd raken met wat Jezus Christus voor ons heeft gedaan aan het kruis.

Onze kinderwerkers

We hebben een groep enthousiaste kinderwerkers, vaak ouders en tieners als extra hulp. De kinderwerkers bereiden met veel zorg de ochtenden voor. Alleen degenen die bekend zijn bij het oudstenteam van de kerk draaien de kinderdiensten.

Wil je meer informatie?

Klik hier voor meer informatie over het kinderwerk! Heb je vragen? Neem contact met ons op of stel je vragen aan de aanwezige kinderwerker(s) op zondag.

De eerste zondag van de maand vieren wij het Heilig Avondmaal. Dit gebeurt tijdens de samenkomst.

Weet jij je een kind van God en geloof je dat Jezus voor jouw zonden is gestorven en opgestaan? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. Je hoeft dus geen lid te zijn van onze gemeente.

Ook kinderen die dit – op hun eigen niveau – begrijpen, mogen onder verantwoordelijkheid van hun ouders aan het Heilig Avondmaal deelnemen.

Tenslotte vinden wij het belangrijk dat iedereen deel kan nemen aan het Heilig Avondmaal en dat alcohol geen belemmering is. Om deze reden schenken wij alleen druivensap.

Ja! We vinden het fijn dat je onze samenkomst bezoekt en je bent dan ook van harte welkom! We hopen dat je open staat voor het idee dat er misschien wel een God is die bij jou betrokken wil zijn, die jou lief heeft en die het meer dan waard is om te leren kennen.

Mocht je na de dienst vragen hebben of in gesprek willen, spreek dan gerust iemand van het welkomstteam aan. Zij zijn herkenbaar aan de speciale badges.

Je hoeft geen lid te worden om onze samenkomsten te bezoeken of om bijvoorbeeld deel te nemen aan onze huiskringen.

Lid of geen lid, je bent van harte welkom!