Wie regeert?

Hallo! Je bent op deze pagina terecht gekomen vanwege de vraag ‘Wie regeert?’. Bedankt dat je deze pagina bezoekt.

Je was in ons kerkgebouw om te stemmen. Je hebt je stem gegeven aan een man of vrouw. Deze persoon vertegenwoordigt een politieke partij. En deze politieke partij heeft een plan voor ons land. Plannen op allerlei gebieden zoals onderwijs, economie en gezondheid. Belangrijke plannen want het gaat immers om de toekomst van ons land.

Je hebt zelf misschien ook allerlei plannen. Een plan hoe je je leven wilt leiden, wat je wilt bereiken op school of op je werk. Een plan voor leuke vrienden, en misschien wel die ene ware.. Of misschien heb je een bucket list met allerlei gave dingen die je wilt doen in je leven. Of misschien helemaal niet, je bent gewoon tevreden met wat je hebt.

Door omstandigheden kan ons leven echter anders lopen dan we willen. Heel anders dan we vooraf hadden gedacht en gepland. Het lukt niet zo op school, je werk is toch veel minder leuk dan gedacht, je hebt problemen in je relatie, of je krijgt te maken met verslaving, ziekte of zelfs verlies van lieve mensen. Je bent teleurgesteld, je voelt pijn en verdriet, je bent je levenslust kwijt of bent misschien ontzettend boos op iets wat jou is aangedaan. Je bent misschien op een plek in je leven waar je helemaal niet wilt zijn.

Tja, deze tekst begonnen we met de vraag die je ook bij het stemmen hebt gezien: ‘Wie regeert?’ Het zal je niet verrassen, maar als kerk geloven wij dat God regeert. Hij heeft voor jou een bestemming mooier dan je ooit zelf kunt bedenken. Een plan omdat Hij van je houdt ongeacht wie je bent, wat je hebt gedaan of zelfs nog gaat doen. Die onvoorwaardelijke liefde heeft God alles gekost. Zelfs als jij de enige mens op de wereld zou zijn, zou Hij alles doen om jou te laten weten dat jij ALLES voor Hem bent. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Hij jou heeft gekozen. Dat jij voor Hem op nummer 1 staat.

Hieronder vind je het verhaal van de drie bomen. Drie bomen die elk een eigen plan hadden, maar waarin het zo anders liep. Misschien herken je jezelf erin. En dan blijkt God een prachtig plan met hen te hebben…lees het verhaal maar snel.

Wil je eens verder praten? Neem dan eens contact met ons op. Het contactformulier vind je onderaan deze pagina. We luisteren heel graag naar je en leren jou graag beter kennen. Wil je ons eerst beter leren kennen? Lees dan gerust verder over onze kerk of bekijk onze livestreams op YouTube. Je bent welkom!

Drie bomen, drie dromen

Lang geleden stonden er op een heuvel drie kleine bomen. Ze stonden daar en droomden van wat ze later wilden worden wanneer ze groot waren.
De eerste kleine boom keek naar de sterren en zei: “Ik wil een schat bewaren. Ik wil bekleed worden met goud en gevuld met kostbare stenen. Ik word de mooiste schatkist in de hele wereld!”

De tweede kleine boom keek naar de kleine stroom die beneden voorbij kronkelde op weg naar de oceaan. “Ik wil over verre wateren reizen en machtige koningen vervoeren. Ik wil het machtigste schip ter wereld worden!”

De derde kleine boom keek naar de vallei beneden, waar ijverige mannen en vrouwen aan het werk waren in een stadje. ‘Ik wil helemaal niet weg van deze heuveltop. Ik wil zo groot worden dat de mensen later, wanneer ze hier voorbijkomen en naar me kijken, hun ogen naar de hemel richten en aan God denken. Ik wil de grootste boom van de wereld worden! ‘

Wat gebeurt er toch?

De eerste boom was blij toen hij in de werkplaats van de timmerman werd binnengebracht. Maar de timmerman maakte uit zijn hout een voederbak; hij hing vol zaagsel en werd gevuld met hooi voor de hongerige dieren.

De tweede boom glimlachte toen de houthakker hem binnenbracht op een scheepswerf. Maar er werd die dag helemaal geen machtig schip gebouwd: het werd een eenvoudige vissersboot, net goed genoeg voor een meer.

De derde boom was totaal in de war toen de houthakker hem in een paar grote stukken hakte en hij zo werd achtergelaten op een grote houtstapel. ‘Wat gebeurt er toch met me?’, dacht de eens zo machtige boom. ‘Al wat ik wilde was om op die heuvel te blijven staan en mensen naar God te wijzen.’

Er gingen heel wat dagen en nachten voorbij. De drie bomen waren hun vroegere dromen helemaal vergeten.

Maar op een nacht…

…werd de eerste boom verlicht door een helder sterrenlicht toen een jonge vrouw haar pasgeboren kind in die voederbak legde. En plots besefte de eerste boom dat hij op dit moment de kostbaarste schat van de hele wereld bevatte.

Jaren later nam een vermoeide man met zijn vrienden plaats in de oude vissersboot. De man viel in slaap terwijl de tweede boom langzaam over het grote meer voer. Plotseling stak er een geweldige storm op. De kleine boot kraakte en wist dat hij niet sterk genoeg was om de reizigers veilig door dit stormweer te vervoeren.

De vermoeide man werd wakker. Hij stond op, strekte zijn hand uit en zei: ‘Wees stil’. Toen ging de storm even plotseling liggen als hij was begonnen. De tweede boom begreep dat hij de Koning van hemel en aarde mocht vervoeren.

Kruistocht

Een paar maanden later, op een vrijdagochtend, werd de rust van de derde boom ruw verstoord toen de twee stukken van zijn stam werden weggehaald van de grote houtstapel. Hij wist niet wat er gebeurde toen hij verder gedragen werd langs een woedende menigte. Hij sidderde toen de soldaten de handen en voeten van een man aan zijn stam vastnagelden. Hij voelde zich angstig, schuldig en ellendig.

Maar de volgende zondagochtend, toen de zon opkwam en de aarde beefde van vreugde… besefte de derde boom dat Gods liefde alles had veranderd. Het gebeuren had de derde boom sterk gemaakt. En altijd als mensen opkeken naar die boom zouden ze aan God denken. Dit was veel beter dan de grootste boom in de wereld te zijn. Hij was de boom die voor altijd naar de hemel mocht wijzen!

Houd moed. Ook als het leven tegenvalt. Als jouw levensverhaal niet loopt zoals je had verwacht of gehoopt. God kan zelfs vanuit het diepste lijden nieuw perspectief en leven geven. Omdat Jezus op aarde kwam is er hoop! 

Mail ons!

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.